Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Cizre'de Çıkan Çatışmada 1'i Çocuk 3 Vatandaş Hayatını Kaybetti

Cizre'de Çıkan Çatışmada 1'i Çocuk 3 Vatandaş Hayatını Kaybetti

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine saldırısı ve ardından çıkan çatışmalarda 1'i çocuk olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. ÇAtışmanın ortasında kalan 1'i çocuk 3 vatandaş yaşamını yitirdi.

 

GARNİZON KOMUTANLIĞI'NA 4 ROKETATAR İSABET ETTİ

 

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından mahalle aralarından roketatarlı ve silahlı saldırı düzenledi. 4 roketatarın isabet ettiği Garnizon Komutanlığı'nda bulunan askerlerin saldırıya anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

 

İLK ATEŞ SONRASI 3 ASKER YARALANDI

Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Askerlerin de ateşe karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ve örgüt mensupları arasında sokak çatışması çıktı. Yoğun silah seslerinin duyulduğu bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi.

 

EVİNE GİDEN SAĞLIK PESONELİ HAYATINI YİTİRDİ

 

Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

 

DEDAŞ ÇALIŞANI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

 

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

 

ÇÖKEN DUVARIN ALTINDA KALAN KÜÇÜK BARAN CAN VERDİ

 

Cizre'de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı'nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.Cizre Devlet Hastanesi önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sağlık personeli arkadaşları Eyüp Ergin'in hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadı, ağlayanlar oldu.

 

BARİKAT KURARAK GÜVENLİK GÜÇLERİYLE ÇATIŞMAYA GİRDİLER

 

Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre'de PKK'lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi.

 

ARAÇLARA EL KOYUP YOLU KAPATTILAR

 

Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti.

Cizre'de gerginlik tırmanırken, birçok yol kapatıldı.




Bu haber 1291 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI